Träningskläder
Tränarna vill se hur åkarna rör sig på isen och vill helst att man har kläder som sitter åt så att man kan se om armarna är i en ordentlig position, att knäna inte är allt för böjda och framförallt vill man att åkarna ska kunna röra sig lätt på isen. Materialen skall vara vattenavvisande och vara stretchiga så de ger full rörlighet. Det vanligaste att träna i är ett par tights och en jacka (en tjockare tröja med dragkedja.) Alternativt en kjol med tights
Kjolar och klänningar
Ibland vill man ha en kjol eller klänning på träningen. Det går bra att välja vilket som men för en liten tjej kan det var jobbigt att ta av en klänning vid ett toalettbesök, då trosan är fastsydd i klänningen. Det finns varma klänningar som är fodrade med fleece. Under klänningen och kjolen kan man ha byxor, det fungerar absolut men kan bli lite "kaka på kaka" då alla konståkningskjolar och klänningar har en trosa. Därför rekommenderars det att ha tjockare hundfärgade strumpbyxor under kjolen istället för bästa comfort.
I de fall man har en klänning som är lite för kall kan man också komplettera med en hudfärgad body, dessa finns både i lite tunnare och i modeller som är fleecefodrade.
Strumpbyxor, tights och leggings
Det finns väldigt många varianter på strumpbyxor. Dels varierar de i tjocklek, från de tunnaste tävlingsstrumporna till de tjockare som främst används för träning. Det finns strumpbyxor med fot och vanliga leggings. Det finns också modeller som täcker hela skridskon eller del av skridskon. I första hand rekommenderar för träning de som slutar rakt nertill och som man kan dra en bit över skridskons skaft och täcka snörena med. Strumpbyxor med fot håller inte lika länge eftersom de måste tvättas mycket oftare eftersom de ju också fungerar som sockan i skridskon. Strumpbyxor som går över skridskon är mycket dyrare och går sönder mycket fortare då det är lätt att fastna med en tagg. Det finns också olika färger t.ex light tan (ljus), caramel och suntan (mörkare).
Skydd
Hårda skydd behövs när man ska gå med skridskorna till och från isen. Det är viktig att vara rädd om skenan och dess slipning. Detta förstörs om man inte använder de hårda skydden. Det enklare version fungerar om man knyter skridskorna vid sargen och inte behöver gå långt. Andra varianten med dubbla skenskydden (skydd som är delat i två och höll ihop med ett fjärde) är ett bra alternativ om man ska gå lite längre. Båda modellerna bör kapas efter skenans längd och görs lätt med en brödkniv eller liten såg. Mjuka skydd sätter man på efter man har torkat av skridskorna för att skydda skenorna mot rost och slitage. Dessa används när skridskorna inte används och ligger i väskan. Det finns många olika modeller t.ex frotteskydd eller pälsskydd. För att skydda skridskokängan kan man dra över ett kängöverdrag. De vanligaste färgerna är svart, vitt och hudfärgat.
Strumpor
Att ha ordentliga strumpor i skridskorna är A och O för att förhindra skavsår. Bambusockar som är tunna, är är bra när man skall ha dem i skridskon. Materialet är tunt och mjukt och känns som silke och torkar väldigt snabbt. Strumporna håller fötterna varma när det är kallt och svala när det är varmt.
Väskor
Det finns många olika väskor. Man vill ha plats för skridskorna, träningskläder och hjälm.
Pannband
Pannband kan man ha under hjälmen, över huvudskyddet eller bara som de är. Det finns många olika modeller och i olika material t.ex pannband av polarfleece som passar extra bra för åkare som lätt fryser.
Handskar
För att hålla händerna varma och torra finns handskar i microfiberfleece som andas samtidigt som det är vattenavvisande samt stickade vantar både med och utan kristaller.
(Info är en summering av det från k-skate)